Lavabo Tıkanıklığı Açma Yöntemleri Nelerdir?

Lavabo Tıkanıklığı Açma Yöntemleri

Lavabo tıkanıklığı günlük hayatta hepimizin başına gelebilecek basit ama can sıkıcı bir problemdir. Tıkanıklık ile karşılaşmamak için lavabolara sıvı dışında, yemek artığı gibi hiçbir katı madde atmamak, lavaboları düzenli olarak temizlemek ve senede birkaç defa lavabo açıcı tarzı kimyasallar kullanmak yerinde olacaktır.

Organik ya da inorganik atıklar, er ya da geç lavabo giderini ve gidere bağlı boruları daraltacaktır. Yukarıda belirttiğimiz katı atıkların dışında üzerinde çok fazla toz toprak bulunan sebze ve meyvelerin suyunu lavabo içine akıtmak, kızartma yağlarını, çay posasını, lifli yiyecekleri, bulaşıklarımızın içindeki yemek artıklarını lavabo içerisine dökmek, lavabomuzun tıkanmasına yol açacaktır.lavabo tıkanıklıgı

Peki, lavabomuz herhangi bir sebeple tıkandığı zaman neler yapabiliriz? İşte lavabo tıkanıklığı açma yöntemleri:

Pompa

Bulaşık yıkarken su, olması gerektiğinden yavaş akmaya başlar ve lavabo içerisinde su birikir. Bu durumda yapacağınız ilk şey musluğu kapatarak pompa kullanmanız ve tıkanıklığı gidermenizdir. Yalnız tıkanıklıktan dolayı suyun tamamıyla evyeyi doldurması durumunda pompa kullanılması tavsiye edilmez, zira pompa pis suyun taşmasına neden olabilir. Benzer durumlarda suyun biraz boşaltılarak pompa uygulanması önerilir.

Sıvı lavabo açıcı ürünler

Bu ürünlerin kimyasal bileşeni toz lavabo açıcılara göre daha kuvvetlidir. Marketlerde satılan bu sıvı lavabo açıcılarını, lavabo içerisine döküp yarım saat kadar beklemeniz ardından musluğu beş dakika kadar açık tutarak kimyasalı akıtmanız önerilir.

Karbonat ve sirke

Hali hazırda zaten evimizde bulunan bu ürünler ile de lavabo açmanız mümkündür. Karbonatı lavabo içerisine döküp hemen ardından sirkeyi dökün. Burada önemli nokta iki bileşenin birbiriyle reaksiyona girmesidir. İşlemi yaparken bu reaksiyonu mutlaka gözlemleyin.

Oluşan köpürme lavabodan akıp giderken tıkanıklığa neden olan maddeleri eriterek beraberinde götürecek ve tıkanıklığın giderilmesini sağlayacaktır. Bu basit yöntem birçok kişi tarafından tıkanıklık durumlarında tercih edilmektedir.

Aşırı kimyasal kullanımı

Eğer kimyasallar hakkında yeterli bir bilgiye sahip değilseniz, içeriğini bilmediğiniz kimyasalları nasıl olsa tıkanıklığa sebep olan maddeleri eritir mantığıyla kullanmamalısınız. Kullandığınız kimyasal çok etkili bir bileşenden oluşuyor ise gider borunuza hatta derinizle temas etmesi durumunda size de zarar verebilir!

Tur Assist Gider Tıkanıklığı açan ekipler tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Evlerde rastlanan en can sıkıcı sorunlardan biri de lavabo ya da tuvaletlerde yaşanan tıkanıklık sorunlarıdır. Gerek yaydıkları kötü kokuyla gerekse ortaya çıkan hijyen problemleriyle ciddi boyutlara ulaşabilen tıkanıklık sorunlarının kısa süre içinde çözüme kavuşturulması oldukça önemlidir.

Günümüz teknolojileri sayesinde tıkanıklığın nerede olduğunu bulmak için bütün tesisatı kırmak yerine çok daha pratik ve modern yöntemler uygulanmaktadır. Tıkanıklık yerini kullandıkları özel sistemlerle tespit eden Tur Assist uzmanları, tesisatın tamiratını en az kırma işlemiyle gidererek konuyu kısa zaman içinde çözüme kavuşturabilmektedirler.

Tıkanıklık Açma kategorisine geri dönebilir ya da “Tıkanan Lavabo Nasıl Açılır?” yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button