Hermetik Kombi Nedir? Yoğuşmalı Kombiden Farkı Nedir?

Hermetik Kombi Nedir? Yoğuşmalı Kombiden Farkı Nedir?

Hermetik Kombi Nedir? Nasıl Çalışır? Yoğuşmalı Kombiden Farkı Nedir?

Hermetik kombi, denge bacalı kombi olarak da bilinmekte olup, yanmayı sağlamak için ihtiyaç duyduğu havayı dışarıdan alan ve atık baca gazlarını da dışarı atan dolayısıyla çalıştığı ortamın havasını kullanmayan bir ısınma aracıdır.

Hermetik kombi içerisindeki fan, atık gazın dış ortama atılmasına yardımcı olurken aynı zamanda dış boru aracılığıyla kombinin ihtiyacı olan havayı yanma odasına çeker. Bu kombilerin mutlaka dış duvara veya dış duvara yakın bir yere monte edilmesi ve hava akım borusunun bina dışındaki atmosferik ortama açık olması gerekir.

Yukarıda bahsedilen özellikten de anlaşılacağı üzere hermetik kombilerin bir bina bacasına ihtiyacı yoktur, dolayısıyla kombi çalışırken iç ortamın havalandırılmasına da gerek bulunmaz. Cihazın hermetik bacası minimum 75 cm uzunluğunda olmak zorundadır. Gerekli görülen durumlarda baca uzunluğu 3 metreye kadar çıkartılabilir. Bu mesafede sadece tek dirsek kullanılması önem arz eder.

Hermetik kombi kesinlikle baca duvarları üzerine, patlama riski içeren alanlara monte edilemez. Aynı şekilde genel kullanımına açık merdiven boşlukları, koridor gibi alanlara da takılamaz. Cihazın çalıştığı alanda donma tehlikesinin olmaması gerekir. Bu yüzden dış ortama kapalı bir dolap içine konulması şartı ile monte edilebilir. Bu durumda da kombinin dış kenarları ile dolabın arasındaki mesafenin en az 15 cm olması gerekir.

Hermetik kombi ile yoğuşmalı kombi arasındaki farklar nelerdir?

Yoğuşmalı kombi, hermetik kombi ailesinde olmakla beraber aralarında birtakım farklar vardır. Yoğuşmalı kombinin baca eğimi %2 yukarı yönlüyken hermetik kombinin baca eğimi %2 aşağıya doğrudur.

Ek olarak yoğuşmalı kombilerde ısı esanjörlerinin yakıcıdan ve baca gazlarından daha fazla ısıyı absorbe edebilecek yapıda daha büyük bir alana sahiptir.

İki kombi arasındaki en önemli fark ise, yoğuşmalı kombilerin atık gaz içindeki su buharından da yoğuşma özelliği sayesinde faydalanması, yani su buharı içerisindeki gizli ısıyı geri kazanarak kazanında kullanmasıdır. Dolayısıyla yoğuşmalı kombilerde elde edilen bu ilave ısı baca gazlarıyla atık ısı olarak tahliye edilmemektedir. Söz konusu avantaj yoğuşmalı kombilerin klasik kombilere oranla % 15-20 arası tasarruf yapmasına yardımcı olur. Kısaca yoğuşmalı kombiler daha verimlidir.

Unutmayın, evleriniz ya da iş yerlerinizdeki ısıtma tesisatında veya kombi cihazlarında acil tamirat gerektiren bir durumla karşılaşırsanız, Tur Assist güvencesindeki @Home konut yardım paketi, size profesyonel bir tesisatçı göndererek sorunu hızlı ve garantili bir biçimde çözer.

Türkiye sınırları içerisinde nerede olursanız olun, tesisat hizmeti almak ya da bilgi edinmek için, 7 gün 24 saat bizi arayabilirsiniz ya da tesisatturkiye.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button