Balkon Camları Neden Önemlidir? Niçin Balkon Camı Taktırmalıyız?

balkon camı

Balkon Camları Neden Önemlidir?

Kuşkusuz ki pek çoğumuz, geçmişte satın almayı düşündüğümüz evlerde balkon sefası yapabilmek için havadar ve ferah balkonlu evleri tercih ettik. Fakat şehir merkezlerindeki nüfusun artışı ve buna paralel düzeyde gelişen emlak sektörü sayesinde evlerimizde bulunan kullanım alanlarını arttırmak bize ciddi anlamda kolaylık sağlamakla birlikte onların değerinde büyük bir artış sağladı. Bu aşamada balkonlarımızı cam ile kapatmak düşünebileceğimiz en uygun avantaj haline geldi.

Neden balkon camı taktırmalıyız?balkon camları

Balkon camı seçiminde en büyük etken, evlerimizin kullanım alanını arttırmak ve dış etkenlerin yarattığı rahatsız edici seslerden uzaklaşmak olarak karşımıza çıkmaktadır. Balkonu uygun olarak seçilen bir cam ile kapatmak, salonumuz ile balkonu birleştirmeyi mümkün kılıyor ya da istenirse bu alan, kiler veya çamaşır alanı olarak kullanıma yeniden açılabiliyor.

Çift cam seçimlerinde ise PVC cam sistemlerinde olduğu gibi ses geçirgenliği %70’lere kadar düşürülerek ev içinde huzurlu bir ortam yaratılması sağlanabiliyor. Bunun yanında özellikle son yıllarda büyük şehirlerde yaşanan mevsimsel kaymalar da cam balkon taktırmayı neredeyse bir zorunluluk haline getirdi. Aniden bastıran sağanak yağışlı havalardan korunmak, açılır kapanır balkon camı sistemleri sayesinde saniyeler kadar kısa sürmekte.

Balkon camları neye göre sınıflandırılır?

Balkon camı sistemleri, kullanılacak alan ve amaca göre çeşitlilikler sunmaktadır. Öyle ki, çift cam ve katlanabilir sistemlerden, alüminyum yalıtımlı sürgülü sistemlere kadar oldukça geniş seçenek yelpazesi mevcuttur. Bunlara örnek verecek olursak:

Katlanabilir ve sürgülü balkon camı sistemleri: Birçok panelden meydana gelir ve rayları sayesinde katlanarak açılabilir bir sistemdir. Ses ve sıcaklık yalıtımlı olma özelliği bulunur.

PVC balkon camı sistemleri:

Pencerelerimizde kullanılan PVC sistemi ile balkonlarımızı yalıtımlı bir şekilde kapatabileceğimiz bir sistemdir. Çeşitli sayıda açılır pencere seçenekleri vardır.

Oval balkon camı sistemleri:

Oval ve köşesiz bir özelliğe sahip balkonlarımızı yalıtımlı şekilde kapatabileceğimiz sürgülü bir cam kapatma sistemidir.

Kış bahçesi balkon camı sistemleri:

Evlerimizin bahçelerini kış bahçesi için yeniden dizayn edebileceğimiz bu sistemler, taban mesafesinden tavan aralığına kadar uzun bir kapatma seçeneği sunarak estetik açıdan oldukça göz doldurur. Bu sistemlerde de yalıtım özelliği bulunmaktadır.

Tur Assist Cam Tamir ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Her ne kadar dikkat edilse de çeşitli nedenlerle evlerinizdeki camlar çatlayabilir veya kırılabilir.

Evinizde veya işyerinizde pencereleriniz herhangi bir sebeple hasar gördüyse veya camlarınızdan birisi kırıldıysa endişe etmenize gerek yok. Tur Assist güvencesindeki  konut yardım paketi, size anında profesyonel bir camcı göndererek sorununuzu hızlı ve garantili bir biçimde çözer.

Üstelik konut yardım paketi, çilingir hizmetinden güvenlik hizmetine, kalorifer tesisatı arızalarından elektrik ve su tesisatı ile ilgili problemlere kadar geniş bir yelpazede sizleri güvence altına alır.Ayrıca 7/24 hizmet veren çağrı merkezine ile konut yardım taleplerinizi iletebilirsiniz.

“Balkon Camları Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?” hakkında bilgi alabilir ya da Cam kategorisine gidebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button