Termosifon Montajı Hakkında Bilmeniz Gerekenler?

termosıfon monte etmek

Termosifon Montajı Nasıl Yapılır?

İçinde bulunan suyu istenilen sıcaklığa getirerek bu sıcaklıkta sabit kalmasını sağlayan bir elektrikli cihaz olan termosifonun montajı esnasında bazı işlem basamaklarına ve detaylara dikkat edilmesi ileride oluşabilecek problemlerin önüne geçilebilmesi adına önem arz eder. Montaj ile ilgili detaylara girmeden önce termosifonlar hakkında birkaç hususa göz atalım.

Depo içindeki suyun ısıtılması bütün elektrikli ısıtıcılarda olduğu gibi bir rezistans (ısıtıcı) aracılığı ile gerçekleşir.

Termosifonların su depoları 5 ile 120 lt. arasında değişir.termosıfon monte etmek

Termosifonun ana parçaları kazan, ısıtıcı, contalar, termostat, emniyet valfı, magnezyum anot, termal devre kesici, sinyal lambalarından oluşur.

Termosifon montajı sırasında gerekli olan araç ve gereçler aşağıdaki gibidir:

  • Termosifon
  • Elektrik malzemesi
  • Matkap
  • Metre
  • Kurbağacık
  • Su terazisi
  • Sızdırmazlık malzemesi
  • Sert ve ince uçlu nokta
  • Tornavida

Termosifon Nasıl Monte Edilir?

1. Montaj işlemine başlanabilmesi için termosifon kutusundan çıkartılır: Montaj seti kontrol edilerek, montaj kitapçığı okunur.

2. Montaj yapılacak alanın kontrol edilir: Montajın sağlam olabilmesi için duvarın taşıyıcı özelliği kontrol edilir, alanın ilgili yaşam alanı için herhangi bir risk oluşturup oluşturmadığı incelenir. Duvar askısı duvara markalanır, matkap ile delikler delinir, uygun dübel ve vidalar ile yerine sabitlenir. Montaj delikleri askı terazideyken markalanır, dübellerin deliklere tam oturup oturmadığı ve askının sağlam olup olmadığı kontrol edilir.

3. Termosifon askıya monte edilir: İşlem sırasında termosifonun kendi ağırlığı ile birlikte deposunda bulunduracağı suyu da taşıyacağı göz önünde bulundurularak termosifonun taşıyıcılığı kontrol edilir.

4. Emniyet ventili ve T bağlantısının takılır: Emniyet ventilinin sağlıklı bir şekilde çalışmasını engelleyen herhangi bir sızıntının olup olmadığı kontrol edilir, sızıntı yaratmayacak bir sızdırmazlık malzemesi kullanılır. Montaj, emniyet ventili çok sıkılmadan yapılır, soğuk ve sıcak su bağlantısı yapıldıktan sonra kaçak kontrolü gerçekleştirilir. Enerjinin daha verimli kullanılabilmesi ve güvenlik açısından flex hortum uzunluğu 40 cm’i geçmemelidir.

5. 6 amperli C otomat ile sigorta kutusunun monte edilir: Elektrik bağlantısı güvenlik kurallarına uygun bir şekilde yapılmalı, bağlantı esnasında gerekli tedibrler alınmalı ve tüm bağlantılar elektrik şemasına uygun bir şekilde yapılmalıdır.

6. Termosifon sisteminin ısınıp ısınmadığının kontrol edilir: Cihaz çalıştırılarak termostatın devreye girip girmediği kontrol edilir; su sıcaklığı gözlemlenerek bir sıkıntı olmaması durumunda montaj tamamlanır.

Tur Assist Doğalgaz Tesisatı ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Günümüzde ısınmak için yaygın olarak kullanılan doğal gaz tesisatlarında oluşabilecek arızaların konunun uzmanları tarafından onarılması gerekir. Çünkü doğal gaz oluşabilecek kaçak veya diğer gaz problemlerinde direkt can güvenliğini riske atabilecek bir yakıt türüdür.

Evinizdeki doğal gaz tesisatında bir kaçak olduğunu tespit ettiğinizde, (bu gibi durumlarda genel olarak çürük sarımsağı andıran bir koku duyarsınız.)

Pis Su Tesisatı Arızaları hakkında da bilgi alabilir ya da Su Tesisatı Kategorimize geri dönebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button