Sık Karşılaşılan Sifon Arızaları Nelerdir?

sık karsılasılan sıfon arızaları

Sifon Arızaları

Doldurma grubu ve boşaltma grubu olmak üzere iki farklı bölümden oluşan sifon takımlarının içinde bir su haznesi bulunur. Hazne içerisinde toplanan su, giderden kaynaklanan kötü kokuların ortaya çıkmasını ve ortama yayılmasını engeller. Sifon arızaları kimi zaman conta eskimesi ya da malzemenin kalitesiz olması gibi sebeplerden kaynaklanabileceği gibi kimi zaman da atık su içerisinde asılı kalan katı maddelerin sifon haznesine ve sifonun boru kısmına yapışması sonucu ortaya çıkar.

Tıkanıklık halinde sifonun temizlenmesi

Sifon arızası sık karşılaşılan problemlerden biridir. Kıl, yağ, yemek artığı, toz vb. gibi maddelerin sifon hazne vesık karsılasılan sıfon arızaları borusuna yapışması ya da bu bölgeleri tıkaması sonucu oluşabilecek kirlenme ve arızaların önüne geçebilmek için sifonun düzenli olarak temizlenmesi gereklidir. Temizlik sifonun kullanım sıklığına göre değişkenlik gösterir. Temizleme işlemi için sifonun sökülmesi sorunun kesin olarak çözülmesini sağlasa da bazı durumlarda demonte edilmeden de temizlik yapmak mümkündür.

Yağ çözücü ve kireç çözücü gibi kimyasal maddeler sökmeden temizlik için yeterli olacaktır. Bu ve benzeri maddelerin kullanılmasına rağmen tıkanıklık giderilemiyorsa, sifon içine bir hortum yardımı ile tazyikli su vermek de tıkanıklığın açılmasına yardımcı olabilir.

Eğer yukarıda belirtilen işlemler neticesinde tıkanıklık ve arızayı gidermek mümkün olmuyorsa sifonun sökülerek temizlenmesi gerekir. Sifon çeşidine göre ek yerlerinden sökülür ya da sifonun tamamı, montaj vidası sökülerek çıkartılır. Sökülen sifonun içi temizlenerek tekrar yerine takılır.

Diğer sifon arızaları

Sifonlar kimi zaman bağlantı yerlerindeki contalar, vida ve rakorlar sebebiyle de arıza yapabilir. Bağlantı noktaları, sifonlarda sıklıkla su sızdırabilen yerlerden bir tanesidir. Ayrıca arızalar da en çok bu alanlarda meydana gelir. Bina döşemelerinde ve vitrifiye malzemelerin alt bölümlerinde meydana gelen su sızıntılarında öncelikle sifon bağlantı yerlerinin kontrol edilmesi önerilir.

Son olarak eğer sifon plastik malzemeden yapılmışsa üzerlerine sıcak su dökülmesinden, darbe ya da donma gibi faktörlerden dolayı çatlamalar yaşanabilir. Bu gibi durumlarda sifonun olduğu yerde su sızıntısı gözleniyorsa sifon kuru bir bez ile silinerek, çatlamanın sifon gövdesinde olup olmadığı göz ya da elle kontrol edilir. Çatlak eğer sifon gövdesindeyse sifonun değiştirilmesi gereklidir.

Tur Assist Su Tesisatı ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Tur Assist, evinizdeki temiz ya da atık su tesisatlarında olabilecek sızıntı, kırılma, tıkanma gibi acil onarım gerektiren durumlarda uzman su tesisatçısı göndererek sorununuzu en kısa zamanda çözer. Tüm Türkiye’de 7/24 hizmet verir.

Musluk contası değişimi hakkında detaylı bilgi alabilir ya da su tesisatı kategorimize geri dönebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button