Doğal Gaz Tasarrufu Nasıl Yapılır? Tur Assist’ten Pratik Öneriler

Doğal Gaz Tasarrufu Nasıl Yapılır?

Son yıllarda doğal gaz fiyatlarına gelen zamlar ile birlikte temel bir ihtiyaç olan ısınma ihtiyacı birçok insan için oldukça maliyetli bir hal aldı. Bununla birlikte özellikle kış aylarında ev ya da iş yerlerini ısıtmak için yoğun olarak kullandığınız doğal gazı daha tasarruflu kullanabilmek adına birtakım küçük önlemler alabilirsiniz. Aşağıda detaylandırdığımız pratik yöntemler doğal gaz faturanızdan tasarruf etmenize ve kış aylarında ısınma masraflarınızı azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Doğal gaz tasarrufu nasıl yapılır? 

  • Etkin bir ısı yalıtımı doğal gaz tasarrufu yapmanın en önemli koşullarından biridir. Sözgelimi yetersiz bir çatıdoğalgaz tasarrufu nasıl yapılır izolasyonu  %20 civarında ısı kaybını yaşanmasına neden olabilir. Yaşadığınız mekanların inşasında yalıtım sağlayan malzemelerin kullanılıp kullanılmadığını kontrol edebilir, eğer yalıtımda bir sorun varsa mantolama benzeri önlemlerle ısı kaybını önemli ölçüde düşürebilirsiniz. Böylece kış aylarındaki doğal gaz harcamalarında da önemli bir oranda bir tasarruf edebilirsiniz.
  • Bina yalıtımı dışında kapı ve pencerelerin de izolasyon kabiliyeti olan malzemeler ile yapılması önem taşır. Evlerdeki ısı kaybının %40’ı pencerelerden, %17’si de kapılardan kaynaklanır. Özellikle eski evlerdeki iyi yalıtılmamış pencereler ciddi ısı kayıplarına ve gereksiz maliyetlere sebep olur. Eğer kapı ve pencereleriniz yalıtım anlamında yetersiz ise pencere bantları ve izolasyon profilleri ile ısı kaybını belli bir oranda azaltabilirsiniz.

Yukarıda anlatılan durumla birlikte tek camlı pencerelerde ısı kaybının %100 olduğunu varsayarsak çift camlı pencerelerde bu oran %50’ye, yansıtmalı ısı camlarda ise %25’e kadar düşer. Dolayısıyla pencerelerin ısı kaybını minimize edecek şekilde değişimi de dikkate almaya değer bir tasarruf önlemidir.

  • Eğer doğal gaz sobası kullanıyorsanız, sobanın filtresini mevsim geçişlerinde düzenli olarak kontrol etmeli, gerekiyorsa filtreyi değiştirmelisiniz.
  • Perde boyunun kalorifer peteğinin üzerini kapatacak kadar uzun olması ısı kaybına yol açar, bu yüzden perdelerin boyunu kısa tutmak ısı kaybınızı engelleyecektir.
  • Aynı şekilde mobilya ve eşyalarınızı kalorifer peteklerinin önüne yerleştirmek de ısı kaybına yol açacağından petek önlerini mümkün olduğunca boş bırakmalısınız.
  • Doğal gaz sistemine ısı ayarlı termostat monte ettirmek de doğal gaz tasarrufu yapmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Bu tip cihazlar gaz tüketimini optimize eder, yakıt tüketiminde tasarruf sağlar.
  • Birçok insan tasarruf yapacağım düşüncesi ile evden çıkarken ya da gece yatarken kombiyi kapatır. Ancak bu durum özellikle yalıtımsız evlerde, oda sıcaklıklarının ideal sıcaklığın altına düşmesine yol açar. Böylece kombi tekrar açıldığında kombinin daha yüksek sıcaklıkta daha uzun süre çalışmasına sebep olunur, bu da daha fazla doğal gaz kullanımı demektir. Kombiyi kapatmak yerine düşük ayarda sürekli çalışır vaziyette bırakmak doğal gaz tasarrufunuza katkı sağlayacaktır.

Tur Assist Doğalgaz Tesisatı ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Tur Assist, evinizdeki temiz ya da atık su tesisatlarında olabilecek sızıntı, kırılma, tıkanma gibi acil onarım gerektiren durumlarda uzman su tesisatçısı göndererek sorununuzu en kısa zamanda çözer. Tüm Türkiye’de 7/24 hizmet verir.

“Doğalgaz Bina İç Tesisatı Hangi Bölümlerden Oluşur?” hakkında bilgi alabilir ya da Doğal Gaz tesisatı kategorimize geri dönebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button