Lavabo Açmak İçin Soda Kullanılır Mı?

lavabo acmak

Lavabo Açmak İçin Soda Kullanılır Mı? Soda Her Tıkanıklıkta Uygulanır Mı?

Lavabo, evlerimizde en çok kullanılan ve hijyen denince akla gelen ilk aparatlardan biridir.  Ancak lavabolar tıkandığı ve su giderinin fonksiyonel bir şekilde çalışmadığı zamanlarda çeşitli sıkıntılarla karşılaşırız. Bunlardan en önemlisi de olası sağlık problemleridir. Çünkü lavaboda biriken pis su, zamanla mikrobik bir ortama olanak sağlar. Peki, lavabo nasıl açılır? Basit yöntemler nelerdir? Lavabo açmak için soda kullanılır mı?

Geçici tıkanıklıklar için soda dahil aşağıdaki organik yöntemleri kullanabilirsiniz.

Sodayı sirkeyle beraber kullanınlavabo açmak için soda

Öncelikle eldiven ve gözlük takarak bir litrelik bir cam şişede soda ve sirkeyi karıştırın. Şişenin 1/3‘üne soda 1/3’üne de sirke ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı vakit geçirmeden tıkanmış lavabonuza dökün. Karışımın etkisini görebilmek için 1 saat kadar bekleyin. Ardından lavaboya bolca sıcak su uygulayın.

Karbonat ve sirke deneyin

Yukarıdaki yönteme alternatif olarak karbonat ve sirkeyi de deneyebilirsiniz. Öncelikle işlemden önce eldiven ve gözlük takın. Ardından lavaboya mümkün olduğunca karbonat dökün. Akabinde gidere sirke boşaltın. Yine bir süre bekledikten sonra  bolca sıcak suyla gideri iyice temizleyin.

Tuz ve karbonat da çözüm olabilir

½ bardak tuz ve ½ bardak karbonatı iyice karıştırın. Ardında karışımı tıkalı lavaboya dökün. 15-20 dakika kadar bekledikten sonra, bolca sıcak su uygulayın. Tuz ve karbonat kimyasal reaksiyona girdiğinden tıkanıklığa sebep olan organik maddeleri eritir, üzerine uygulanan sıcak su da minik parçalar ve partiküllerin pis su giderine ve oradan da kanalizasyona aktarılmasına yardımcı olur.

Eğer yukarıdaki yöntemlerle tıkanıklık problemini gideremediyseniz, marketlerde satılan lavabo açıcıları, plastik pompaları da kullanabilirsiniz. Tüm çabalarınıza rağmen eğer sorun hala devam ediyorsa artık profesyonel yardım alma zamanınız gelmiş demektir.

Tur Assist her zaman yanınızda!

Tur Assist, 1996 yılından bu yana Su Tesisatı, Elektrik Tesisatı, Doğalgaz Tesisatı, Kalorifer Tesisatı, Tıkanıklık Açma, Çilingir Hizmetleri, Cam Hizmetleri, Petek Temizliği, Su Kaçağı hizmeti gerektiren on binlerce olaya anında müdahale etmiştir. 500’e yakın çağrı operatörü ve binlerce hizmet birimiyle tüm Türkiye’de 7 gün 24 saat kesintisiz hizmetler vermektedir.

Tıkanıklık Açma kategorisine gidebilir ya da Klozet Açma Yöntemleri hakkında da bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button