Klozet Nasıl Sökülür? Nasıl Takılır?

klozet nasıl sokulur

Klozet Nasıl Sökülür? Nasıl Takılır?

Klozetlerde zaman zaman tıkanmalar ya da su kaçakları meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda klozetin yerinden sökülerek onarımının yapılması gerekli görülürse de değiştirilmesi gerekir. Klozetin değiştirilmesi için, kurbağacık, pense, tornavida, terazi, açıkağız anahtar, dübel, el breyzi, metre ve kalem gibi araç ve gereçlere ihtiyaç duyulur.

Klozet nasıl sökülür?

Klozet takımının işlem basamakları aşağıdaki gibidir:klozet nasıl sokulur

1. Öncelikle klozet somunu uygun bir anahtar yardımıyla yerinden sökülür. Sökme işleminin cıvata ya da somunun kırılmaması için dikkatlice yapılması gereklidir. Eğer ihtiyaç varsa pas sökücü kullanılır. Ayrıca pensenin kayıp, onarım yapan kişiyi yaralamaması için dikkatli kullanılması önemlidir.

2. Rezervuar ve ara musluk bağlantıları sökülerek klozet yerinden çıkarılır. Klozetin sökülme işlemi esnasında klozetin içinde kalan suyun etrafa dökülmemesine dikkat edilir.

3. Klozet söküldükten sonra klozet contası yenilenir. Montaj yapılacak zeminin temizliği yapılır ve etrafa yayılmış olan pislik ve kirler tamamen temizlenir. Klozetin açılmış olan ağzı geçici bir süreliğine tekrar kapatılır.

4. Eğer klozet contası deforme olmuşsa yerinden sökülerek yeni klozet contası ile değiştirilir. Yeni klozet contasının zemine montajı sağlandıktan sonra tuvalet flanş çevresine silikon sıkılır. Silikon sıkılması sızdırmazlık sağlanması açısından önemlidir.

Klozet nasıl takılır?

1. Montaj vidaları zemine montaj ölçülerine dikkat edilerek monte edilir.

2. Kada klozetin pis su çıkışının etrafına yerleştirilir. Montaja hazır hale gelen klozetin  doğru ekseninde ve terazisinde olmasına dikkat edilerek montaj ölçüleri alınır. Ardından montaj cıvatalarının ve deliklerinin tam olarak oturduğuna dikkat edilir.

3. Klozet cıvatalara tam oturacak şekilde yerine yerleştirilir. Duvar ile klozet rezervuarı arasında boşluk olup olmadığı kontrol edilir. Boşluk bulunmadığına, düzgün ve sorunsuz yerleştiğine emin olunur.

4. Ardından plastik rondelalar yerleştirilir ve somunlar uygun bir anahtar yardımıyla sıkılır.

5. Klozetin zemin ile arası silikon tabanca yardımı ile silikonlanır. Bu sayede sızdırmazlık sağlanır.

6. Alan silikonlandıktan sonra sızdırmazlık testi yapılır. Ara musluk açılarak su verilir ve klozet akarı göz ve el ile kontrol edilir. Klozetin duvarla arasına su yalıtım malzemesi sürülür.

7. Son olarak klozet test amacıyla çalıştırılır. Terazisi ve bağlantılarında kaçak olup olmadığı kontrol edilir. Çevresinin temizliği yapılır. Kullanılan araç ve gereçler ortadan kaldırılarak onarım işlemi sonlandırılır.

Tur Assist Su Tesisatı ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Dilerseniz “Yer Süzgeci Nasıl Monte Edilir?” hakkında bilgi alabilir ya da su tesisatı kategorimize geri dönebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button