Çilingirler ve Çilingir Hizmeti Hakkında Bilmeniz Gerekenler

çılıngır hızl-metlerı

Çilingirler ve İlgili Yönetmelikler

Çilingirler genellikle meslek erbabı olarak nitelendirilen insanlardır. İş yeri açmak için ilgili meslek odası kuruluşundan belge alan hatta yapılan denetimlerle belgesinin bulunup bulunmadığı kontrol edilen çilingirlerin güven telkin etmeleri çok önemlidir. Çünkü evimizi, iş yerimizi teslim ettiğimiz kişilerin mesleklerini kötü niyetle icra etmeleri durumunda yaşayacağımız mağduriyetler hepimizin malumu.çilingir hizmetleri

Eskiden mahallelerimizin bilinen ve sevilen esnaflarından olan çilingirler İnternetin günlük hayatımıza girmesiyle mesleklerini daha geniş alanlarda icra etme şansına kavuştu. Bu durum da kaçınılmaz olarak riskleri arttırdı. Bugün birçoğumuz kendi kendimize şu soruyu soruyoruz: İnternet üzerinden alınan her hizmet güvenli mi?

Çilingirler konusunda TESK’e kulak verin

Bu konu hakkında bir yargıya varmada önce gelin TESK’in 83 no’lu Anahtarcılar ve Çilingirler düzenlemesini inceleyelim.

  1. Meslek icra etmek isteyen çilingir, iş yeri açmak için ilgili meslek odası kuruluşundan belge almalı.
  2. Çilingirler ve iş yerlerinde çalışanlar 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanunu’na göre işyerleri listesi, bunların adresleri, çalışanların kimlik bilgileri ve ikamet adreslerini en yakın polis ya da jandarma teşkilatına bildirmekle yükümlüdür.
  3. Bu iş yerlerinde çalışanların sabıka kaydı çıkartması şarttır. Hırsızlık suçundan sabıkalı olanların bu iş yerlerinde çalışmalarına izin verilmez.
  4. İşten ayrılan personel 2 saat içinde en yakın polis ya da jandarma teşkilatına bildirilir.
  5. Her personel ilgili meslek odası kuruluşu tarafından düzenlenmiş kimlik kartı bulundurmakla ve mesleğini icra ederken yakasına takmakla yükümlüdür.
  6. Çilingirlere yönelik kapı açma aletleri sadece ilgili meslek odası üyesi meslek mensuplarına satılabilir.
  7. 16 yaşında küçük çocuklar çilingir olamaz, 15 yaşında küçük çocuklara anahtar yapılamaz.
  8. İş yeri, ev ya da otomobil ile ilgili kapı açma taleplerinde sahiplik belgesi sorulur. İlgili menkulün sahibi olduğunu ispat edemeyenlere herhangi bir işlem yapılamaz.
  9. Her kilit açma işlemi, kilit açan tarafından tutanakla kayıt altına alınır, tutanaklar 1 yıl muhafaza edilir, emniyet görevlilerinin talebi halinde ilgililere ibraz edilir.

Anahtarcılar ve Çilingirler için düzenlenmiş 83 no’lu bu genelgeye aykırı hareket edilmesi halinde TCK 582 ve 583 maddeleri ile 1774 sayılı Kanun’un ilgili hükümleri uygulanmak üzere adli işlem yapılacağı bildirilmektedir.

Yukarıdaki yönetmelik hizmet standartlarını oldukça net bir biçimde ifade etmektedir. Dolayısıyla esnaf olduğunu belgeleyemeyen, sertifikası olmayan çilingirlere evinizi veya iş yerinizi teslim etmemenizi öneririz.

Tüm Türkiye’de Güvenilir Çilingirler Tur Assist’te!

Evinizin anahtarını kaybetmeniz halinde ya da kilidinizde oluşabilecek herhangi bir sorunda yalnız değilsiniz. Tur Assist güvencesindeki konut yardım paketi, anahtarla ilgili her sorununuzda, acil müdahale ve tamir hizmeti sağlamak için konutunuza konusunda uzman ve donanımlı bir ekip gönderir. Üstelik  konut yardım paketi, çilingir hizmetinden güvenlik hizmetine, cam kırılmasından tesisat arızalarının giderilmesine kadar geniş bir yelpazede evinizi ve sizleri güvenceye alır.

Ayrıca 7/24 hizmet veren çağrı merkezine ile konut yardım taleplerinizi iletebilirsiniz.

Çilingir kategorisine gidebilir ya da “Acil Çilingir Arıyorsanız Dikkat” isimli bloğumuzu okuyabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button