Musluk Çeşitleri Nelerdir? Musluk Nasıl Seçilir?

Musluk Çeşitleri Nelerdir? Musluk Nasıl Seçilir?

Musluk nedir? Musluk Çeşitleri Nelerdir?

Musluk çeşitleri ile ilgili detaylara girmeden önce musluk kelimesi hakkında birkaç bilgi vermek isteriz. Musluk kelimesi dilimizde ilk kez 1800’lü yılların ortalarında Türkçe olarak kullanılmaya başlanmıştır. Buna göre musluğa ilk kez “burma” adı verildi. Daha önceleri Arapça’da; “Devamlı su akan boru” anlamına gelen “maslak” kullanılırdı.

Cumhuriyet döneminde ise bu kelimeye Türkçe anlam kazandırılarak “musluk” olarak kullanılmasına karar verildi. Günümüzde, herhangi bir sıvı ya da gaz akışkanın akışını kontrol eden vana anlamında kullanılmaktadır. Musluklar bir depo ve tank üzerinde bulunabileceği gibi tesisatımızın herhangi bir noktasına da eklenebilmektedir.

Kimya sanayinde sağlamlaştırılmış gövdeli musluklar ve farklı görevler için özel dizayn edilmiş tasarımlar görmek mümkündür.

Musluk çeşitleri

Sensörlü musluklar: Özellikle akıllı sensör teknolojisi kullanımının yaygınlaşması hayatımıza birçok kolaylık sağladı. Kuşkusuz bunun en büyük örneği AVM lavabolarında sıkça gördüğümüz sensörlü musluk bataryalarıdır. Sensör ile kapanma teknolojisi akıntı, sızıntı gibi musluk başlarından kaynaklanabilecek sorunların önüne geçer.

Uzatmalı musluklar: Suyun farklı bir noktaya akmasını istediğimizde imdadımıza yetişen musluklardır. Musluk ucunda bulunan hortum belirli bir ebata kadar uzanarak farklı alanlar ile suyu buluşturmamıza yardımcı olur.

Dokunmatik musluklar: Sensörlü muslukların aksine hafif bir dokunuş ile açılma ve kapanma sağlayan musluklar da musluk vanasının bozulmasını önlemek için faydalı bir tasarımdır. Bu tür otomatik tasarımlarda suyun tazyikle çıkması ve sıçramasını önlemek için bir kesici de bulunur.

Standart musluklar: Birçok evde ve iş yerinde kullanılan yukarı aşağı doğru hareketler ile veya vana tipi açılıp kapanmasıyla suyu ileten musluklardır.

Musluk seçiminde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Musluğun iç kısmının kireçlenmeye karşı dayanıklı malzemeden yapılmış olması büyük önem taşır.
Tesisat içindeki basınç ve debinin yüksek olacağından musluk iç yüzeyinin, basınca karşı dayanıklı malzemeden üretilmiş olması gerekmektedir.

Musluklarımız, kombiden gelecek su ile birlikte yüksek sıcaklıklara ve ani sıcaklık değişimlerine maruz kalırlar.  Bu nedenle yüksek ısıya ve sıcaklık değişimlerine bağlı malzeme kullanılması önemlidir.

Tesisat Türkiye, musluk arızalarını da kapsayan, su tesisatı ile acil tamirat gerektiren tüm durumlarda size konusunda uzman ve donanımlı tesisatçı ekibini göndererek sorunu hızlı ve garantili bir biçimde çözer.

Türkiye sınırları içerisinde nerede olursanız olun, tesisat hizmeti almak ya da bilgi edinmek için, 7 gün 24 saat bizi arayabilirsiniz ya da tesisatturkiye.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button