Kapı Kilidi ve Kapı Elemanları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

kapım kılıdı hakkkında

Kapı Kilidi Nedir?

Kapı kilidi evlerin ve odaların iç ve dış sınırlarını belirlemek için kullanılan, takılıp çıkarılabilen anahtar yardımıyla çalışan bir güvenlik mekanizmasıdır. Hemen hemen her sokak kapısının üzerinde bir kilit mevcuttur. Yine meskenlerin güvenliği kapı kilidi ile sağlanmaktadır. Basit bir mekanizma olmasına karşın sıradan bir kişi için kapı kilidini açmak mümkün değildir. Dolayısıyla kilitte aranan en temel özellik kolay kullanım ve güvenliktir.

Kapı kilidi çeşitleri

Tirajlı kilitler konut ve işyeri ana giriş kapılarının metal ya da ahşap doğramalarında kullanılır. Silindirli gömme kilitler ise, hemen hemen her kapıda sıklıkla karşılaştığımız kilit cinsidir. Kilitlerle beraber kapıların açılması ya da kapanması maksadıyla kapı kanatlarının üzerine içten ve dıştan monte edilen elemanlara tutamak adı verilir.kapı kılıdı

Kapı kilidi dışındaki diğer kapı elemanları nelerdir?

Kapı boşluğunu çevreleyen ve kanatların içinde çalışmasını sağlayan kapı kasası, kanat çerçevesi, kanat kaplama malzemesi kapıların en temel parçalarıdır. Bunlara ek olarak kapı kilidi, tutamak, kapı otomatı, ray ve makara tertibatı, cam ve cam çerçevesi, menteşeler, sürgü, pervaz, siper sacları, parmaklıklar, sızdırmazlık elemanları, kapıların diğer elemanlarındandır.

Kapı kilidi takılırken

Evinize herhangi bir sebeple gelen çilingir, kapı kilidi ve tutamakları değiştiriyorsa, aşağıdaki hususlara dikkat edebilirsiniz:

Kapı kilit ve tutamakları kasaya ve kapıya uygun mu?

Kilit montajında uygun vidalar kullanılıyor mu?

Kilit ve tutamaklar monte edildikten sonra, kapı içerden ve dışarıdan kolayca açılıyor mu? Kolayca kilitleniyor mu?

Kilitlenme noktasında bir zorlanma mevcut ise, sıkıntı mekanizmadan mı yoksa anahtarlardan mı kaynaklanıyor?

Teslim edilen her anahtar kapıyı sorunsuz bir biçimde kilitleyebiliyor mu?

Tur Assist Çilingir ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Evinizin anahtarını kaybettiğinizde ya da güvenlik gerekçesiyle bir çilingire ihtiyaç duyduğunuzda güvenilir bir çilingir bulmaya uğraşmak yerine 7/24 Tur Assist’i arayarak kısa sürede sorununuza çözüm bulabilirsiniz.

Kapı kilidi sorunlarınızda Tur Assist yanınızda!

Kapı kilidinizde oluşabilecek herhangi bir sorunda yalnız değilsiniz. Tur Assist güvencesindeki konut yardım paketi, çilingir gerektiren her sorununuzda, acil müdahale ve tamir hizmeti sağlamak için konutunuza konusunda uzman ve donanımlı bir ekip gönderir. Üstelik  konut yardım paketi, çilingir hizmetinden güvenlik hizmetine, cam kırılmasından tesisat arızalarının giderilmesine kadar geniş bir yelpazede evinizi ve sizleri güvenceye alır.

Ayrıca 7/24 hizmet veren çağrı merkezine ile konut yardım taleplerinizi iletebilirsiniz.

Çilingir kategorimize geri dönebilir ya da “Çilingir Olarak Tanımlanan Anahtarcının Verdiği Hizmetler” hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button