Teknoloji Getirisi “Elektronik Kilit Sistemleri”

Teknoloji Getirisi “Elektronik Kilit Sistemleri”

Elektronik kilit sistemleri ile anahtar unutmaya son!

Güvenlik için oldukça önemli olan kilit sistemleri, günümüzde sadece mekanik değil, elektronik olarak da düzenlenebiliyor. Kilit sistemlerini açmak için anahtar, elektronik geçiş kartı, parmak izi gibi fiziksel nesnelerin yanı sıra, şifreler de düzenleniyor.

Elektronik kilit sistemlerinin yaygınlaşması sayesinde yeni yapılan evlerde klasik anahtarlar, yerlerini elektronik sistemlere bırakmaya da başladı. Böylece anahtar kaybetme, anahtarı unutma gibi sorunların olmadığı bir dünya, artık sadece bilimkurgu filmlerinde değil,  yaşamın içinde de daha çok yer alıyor.

Elektronik kilit sistemleri nasıl çalışır?

Bu tür sistemler, RFID (Radyo Frekansı İle Tanımlama Teknolojisi), tuşlar, biometrik yöntemler (parmak izi) veya bluetooth teknolojisi kullanılarak çalışırlar. Elektronik kilit sistemleri ilk üretildiklerinde en çok kullanılan yöntem, sistemin üzerinde yer alan tuşlara pin kodunu girmekti. Günümüzde hala bu sistemler yaygın olarak kullanılmakta. Yeni teknoloji ile üretilenlerde ise tuşların yerini dokunmatik ekranlar aldı. Son teknoloji ile üretilen elektronik kilit sistemlerinde, hırsızların şifreyi çözmemeleri için arttırılmış güvenlik duvarlarına önem veriliyor.

Radyo frekansı ile tanımlama (RFID) yöntemiyle çalışan kilit sistemlerinde giriş için bir anahtar veya kart kullanılır. RFID teknolojisindeki kilitleri açarken anahtarı cebinizden çıkarmak zorunda kalmazsınız.

Bluetooth özelikli akıllı kilitler ise akıllı telefonunuzdaki bluetooth kimliğinizi algıladığında açılır. Genellikle RFID ve bluetooth teknolojisi kilit sistemlerinde birlikte kullanılır. Bu ikili kontrol sayesinde telefonunuzun şarjının bitmesi ya da anahtarınızı kaybetmeniz durumunda kilidi açmak için ikinci bir şansınız olur.

Biometrik sistemlerde ise kilidi açmak için parmak izi kullanılır. Parmak izinizi programa tanımladığınızda, kilidi açma yetkiniz sistem tarafından da algılanmış olur.

Elektronik kilit sistemleri akıllandı!

Ev güvenlik sistemine entegre edilmiş bir cep telefonu uygulaması sayesinde, uzaktan kumanda edilebilen kilit sistemleri “akıllı kilitler” kategorisinde yer alıyor.

Örneğin siz tatildeyken güvenlik sisteminiz evinizde açık bir musluk tespit edip cep telefonunuza alarm gönderdiğinde, komşunuzdan yardım istemek için ona anahtar bırakmak zorunda değilsiniz. Siz tatilinize kilometrelerce uzakta devam ederken, komşunuz için akıllı kilidinizi cep telefonunuz sayesinde açabilir ve sorun çözüldükten sonra tekrar kapınızı kilitleyebilirsiniz.

Türkiye sınırları içerisinde nerede olursanız olun, tesisat hizmeti almak ya da bilgi edinmek için, 7 gün 24 saat bizi arayabilirsiniz ya da tesisatturkiye.com internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button