Balkon Camları Nasıl Seçilir? Nasıl Kullanılır?

balkon camı tamırı

Balkon Camları Nasıl Kullanılmalı?

Balkon kapatmak denildiğinde birçok sistem akla geliyor olsa da aslında son dönemlerde en çok tercih edilen ve kullanılanın cam balkon sistemleri olduğunu söyleyebiliriz. Cam balkonların kullanım alanlarının geniş olması ve de pratikliği sayesinde tercih edilmesi neredeyse herkesin balkonundaki yerini almasını sağlamıştır. İçeriye doğru açılma özelliği sayesinde bayanların daha rahat bir temizlik yapıyor olması kullanımı kolaylaştıran faktörler arasındadır.

Balkon camlarının özellikleri ve avantajları

Balkon camlarının birçok avantajı vardır. Söz gelimi ihtiyaç anında mekanının ferah bir biçimde kapatılmasını sağlarken tamamen açılması sayesinde içerinin güneş alması ve havalandırılması da mümkündür. Bu nedenle de sağlıklı olduğu bilinir. Bu özellik aslında estetik açıdan da oldukça dikkat çekicidir. Yani camları istediğiniz bir noktada toplayıp katlayabilmek hem estetik hem de modern bir görünüm arz eder.

Balkon camlarındaki kilit mekanizmaları da oldukça kullanıcı dostudur, rahat açılıp kapanabilmesi için kilit sistemlerinde genellikle en kullanışlı sistemler tercih edilir. Çocuk emniyet kilidinden, iç içe geçmeli gizli kilit sistemlerine kadar birçok teknik özellik kullanıcıların güvenliği ve konforu açısından ön planda tutulur.

Cam balkon sisteminde kullanılan camlar genellikle temperli modellerdir. Darbeye maruz kalması ve hasar görmesi halinde çevresindekilere zarar vermez. Bu noktada bir hatırlatma yapmayı faydalı görüyoruz. Balkon camları ve buna bağlı cam balkon sistemleri hassasiyetle üretilmesi ve monte edilmesi gereken sistemlerdir. Kullanılan malzemenin kalitesi, üretim şekli, uygulama süreci güvenlik, konfor ve sistem ömrü açısından önem arz eder.

Söz gelimi, kasanın standartların dışında üretilmesi veya monte edilmesi, sistemin tüm yükünü çeken mekanizmanın deforme olmasına, dolayısıyla önce konfor sonra güvenlik anlamında birtakım sıkıntıların ortaya çıkmasına sebebiyet verecektir.

Balkon camları hakkında kullanıma yönelik ipuçları

Aksesuarları yağlamayı unutmayın. Hareketli parçaların arada bir ince makine yağı ile yağlanması, bu parçaların daha kolay hareket etmesini ve uzun süre deforme olmamasına yardımcı olur.

Temizlik için bol su ve deterjan kullanın. Yüzeyleri aşındıran deterjanlardan kaçının. Temizlik için yumuşak bir bez tercih edin. Asla zımpara, tel gibi yüzeyi deforme edecek malzemeler kullanmayın. Metal donanımları su ve deterjan ile temas ettirmeyin.

Eğer balkonunuz çamaşır kurutma, temizlik vb gibi sebeplerle içerden buharlanıyorsa camları açarak havalandırın. Nem oranının artması, doğramalarda ve cam yüzeylerinde nem zerrecikleri, küf ve bakteri oluşmasına neden olur.

Camları çalışma yönlerinin aksine zorlamayın, kasa ile kanatlar arasına herhangi bir madde sıkıştırmayın. Pencere kanatlarının altına veya üstüne herhangi bir ağırlık koymayın.

Tur Assist Cam Tamir ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Evinizde veya işyerinizde pencereleriniz herhangi bir sebeple hasar gördüyse veya camlarınızdan birisi kırıldıysa endişe etmenize gerek yok. Tur Assist güvencesindeki  konut yardım paketi, size anında profesyonel bir camcı göndererek sorununuzu hızlı ve garantili bir biçimde çözer.

Üstelik konut yardım paketi, çilingir hizmetinden güvenlik hizmetine, kalorifer tesisatı arızalarından elektrik ve su tesisatı ile ilgili problemlere kadar geniş bir yelpazede sizleri güvence altına alır.

Ayrıca 7/24 hizmet veren çağrı merkezine ile konut yardım taleplerinizi iletebilirsiniz.

“Cam Neden Çatlar? Nasıl Tamir Edilir?” hakkında daha detaylı bilgi alabilir ya da Cam kategorisine gidebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button