Kalorifer Peteği Nasıl Monte Edilir?

kalorıfer petegı

Kalorifer Peteği

Geçmiş zamandan bu yana insanlar, ısınma ihtiyaçlarını giderebilmek için çeşitli yöntemler ve farklı ürünler kullanmışlardır. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte borulu, kanatlı, levha, sıcak hava apareyleri, dilimli, panel gibi farklı türde ısıtıcılar üretilmiş ve ısınma miktarı artırılırken maliyetten tasarruf edilmesi sağlanmıştır.

Günümüzde en sık dökme dilimli ısıtıcılar ve panel radyatörler kullanılmaktadır. Dökme dilim radyatör, radyatörün dilimlenebilmesine, dilim eklenmesine ve arızalı parçanın değiştirilebilmesine oldukça katkı sağlar fakat işçiliği zor, geç ısınıp geç soğuyan ve montaj süresi uzun olan radyatörler arasındadır. Halk arasında kalorifer peteği olarak adlandırılan panel radyatör ise dökme dilim radyatöre göre çok daha hafif, daha estetik ve daha kolay taşınabilir bir model olarak dikkat çekmektedir.

Kalorifer peteği monte edilirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

  • Radyatör ile duvar arasında olması gereken aralık en az 40 mm, yer ile arasındaki yükseklik ise en az 70 mm olmalıdır.
  • Kalorifer peteği pencere altına yerleştirilmelidir
  • Peteklerin alttan gidiş ve üstten dönüş olarak bağlanmaması önemlidir.
  • Dökme dilimli radyatörlerde dilim arası 6 mm olduğu için konsollar bu ölçüye uygun delinmek zorundadır.
  • Branşman boruları 250 mm’den az, 1500 mm’den fazla olmamalıdır.
  • Branşmanlara gidiş ve dönüş branşman eğimi verilmelidir.

Kalorifer peteği monte edilirken sık kullanılan aparatlar nelerdir?

  1. Konsollar: Radyatör dilimlerinin arasına oturtulan konsollar T demir ya da dökümden yapılır. Duvar tipi ve ayaklı konsol gibi farklı çeşitleri mevcuttur.
  2. Askılar: Tavana monte edilen, radyatörün askıya alındığı konsol çeşididir.
  3. Kelepçeler: İki ve üç parça olarak üretilen kelepçeler, radyatörü üst kısmından duvara tutturmayı sağlar, radyatörün öne gelmesinin önüne geçer.

Kalorifer Peteği Nasıl Monte Edilir?

Öncelikle radyatör konsolu ya da askı köşebendi duvara monte edilir ve ısıtıcının yeri hazırlanır. Montajda konsol takarken dilim arası mesafeyi hesaplamak ve gönyeye bakarak monte etmek büyük önem taşır. Panel radyatörlerde ise konsol ve köşebentlerin montajı üretici firma kataloğunda yer alan talimatlara uygun olacak şekilde ya da metre ile ölçülerek duvara monte edilir. Ardından dikkatli bir şekilde radyatör asılır.

Isıtıcıların montaj işlemine başlanmadan önce panel ve döküm radyatör montaj takımı hazırlanır. Ek olarak dilimli radyatör için, sonradan yerini sağlamlaştırmak adına harç, mala, kova gibi malzemeler de gereklidir.
En etkin radyatör kullanımı için ne yapılması gerekir?

Kullanım esnasında ısıtıcıların üstünün kapanmamasına veya örtülmemesine, önünün kapanmamasına, ısıtıcı önüne perde, koltuk gibi çeşitli eşyaların getirilmemesine dikkat edilmelidir. Radyatörler önüne ve üzerine konan her engel ısıtıcının verimli çalışmasına engel olacaktır.

Tur Assist Doğalgaz Tesisatı ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Günümüzde ısınmak için yaygın olarak kullanılan doğal gaz tesisatlarında oluşabilecek arızaların konunun uzmanları tarafından onarılması gerekir. Çünkü doğal gaz oluşabilecek kaçak veya diğer gaz problemlerinde direkt can güvenliğini riske atabilecek bir yakıt türüdür.

Unutmayın, Tur Assist tarafından size sunulan konut yardım paketleri, kalorifer tesisatı problemlerinde de size konusunda uzman ve donanımlı tesisatçı ekibini göndererek sorunu hızlı ve garantili bir biçimde çözer.

Konut yardım paketlerini  internet sitemizden kolayca inceleyebilirsiniz. Ayrıca 7/24 hizmet veren çağrı merkezimize konut yardım taleplerinizi iletebilir, konut yardım paketleri ile Türkiye’nin her noktasında acil hizmet alabilirsiniz.

Merkezi Isıtma Sistemleri Hakkında Genel Bilgileri öğrenebilir ya da kalorifer tesisatı kategorimize geri dönebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button