Soğuk su tesisatı, eğer tekniğine uygun ve doğru bir şekilde yapılmazsa tesisat tamamlandıktan hemen sonra ya da belirli bir zaman içerisinde arızalar ortaya çıkabilir. Genellikle bu arızalara hatalı montaj, yanlış kullanım, darbeler ya da gerilmeler, yanlış malzeme kullanımı ve malzeme ömrünün dolması yol açar.
Soğuk Su Tesisatı Arızaları ve Tespitleri
1. Boruların görünüşünde bozukluk ve paslanma varsa: Boruda oksitlenme vardır, çevresinde asit içeren maddeler bulunabilir, ayrıca dış kaplaması olan galvaniz özelliğini kaybetmiştir. Borunun ömrü bitmiş anlamına gelir.
2. Su sızıntısı varsa: Boruda delinme olabilir. Boru ek parçaları (fittings) dişlerinden kaçırma olabileceği gibi dişli birleştirmeler hatalı olabilir. Su sızıntısına bunlar dışında hatalı ek parçası kullanımı, hatalı teflon ya da kendir sarımı, bezir yağı ya da sülyen boyanın kullanılmaması da yol açabilir.
3. Bataryadan su akmıyor ya da az akıyorsa: Bu arıza boruda ya da fittingslerde tıkanma olduğunun belirtisi olabilir. Batarya arızası bulunabileceği gibi, su sayacından önceki filtre tıkanmış, boru iç çeperi aşırı kireçlenmiş ya da bina girişindeki vana kapalı olabilir.
4. Tesisat ses yapıyorsa: Tesisatın ses yapmasına boru çaplarının uygun seçilmemiş olması, tesisatta aşırı ve dengesiz basınç bulunması, boruların duvar içinde uygun aralıkta ve iyi sabitlenmemesi ya da açma –kapama-kontrol elemanlarının arızalı olması yol açabilir.
5. Duvarlarda terleme varsa: Duvarlarda terlemeye borular sıcak ortamdan geçirilmiş olması yol açabilir. Ayrıca sıva altındaki boruların izolasyonunun yapılmaması da duvarlarda terlemeye sebep olacaktır.
Tur Assist tarafından size sunulan konut yardım paketleri, su tesisatı ile ilgili sızıntı, tıkanma ve kırılma gibi acil tamirat gerektiren tüm durumlarda, size konusunda uzman ve donanımlı tesisatçı ekibini göndererek sorunu hızlı ve garantili bir biçimde çözer.
Dilerseniz, “Musluk Arızalarının Onarımı Nasıl Yapılır?” hakkında da bilgi alabilir ya da Su Tesisatı Kategorimize geri dönebilirsiniz.