Hidrofor montajının ilk adımı yer seçimidir. Hidroforların çevresinde bulunabilecek brülör, kazan gibi ısı kaynaklarından etkilenmeyecek bir noktaya yerleştirilmesi önem arz eder. Ayrıca kolayca bakım yapılabilecek şekilde etrafının boş tutulması bir diğer önemli husustur. Özellikle kışın soğuk geçtiği bölgelerde hidroforun donmaması için gerekli önlemlerin alınması gerekir.
Hidrofor pompasına su girişi için aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekir:
- Hidrofor şehir şebekesinden değil doğrudan su deposundan beslenmelidir.
- /su-tesisati/hidrofor-nedir-hidrofor-nasil-calisir-tur-assist/Tesisatta basınca dayanıklı ve su sızdırma ihtimali en düşük olan borular kullanılmalıdır.
- Pompanın susuz çalışmaması olası arızaların önüne geçmek adına önem arz eder. Bu yüzden hidroforun bağlı bulunduğu su deposunda su seviye flatörünün olmasına dikkat edilmelidir.
- Hidrofor ve depo aynı seviyedeyse aralarındaki uzaklık maksimum 10 metre olmalıdır.
- Mümkünse hidroforun alt seviyedeki bir depodan su temin etmesi tercih edilmelidir. Böylece hidroforun su giriş ağzında daima su bulunması sağlanır ve pompanın hava yaparak susuz çalışma tehlikesi minimize edilmiş olur.
Hidrofor tankının basınçlandırılması için hava gerekir. Sistemin kendisinde hava enjektörü yoksa gereken hava bir hava kompresörü yardımıyla temin edilir. Dolayısıyla montaj kısmına hava kompresörü de dahil olur.
Su Tesisatı Kategorimize gidebilir ya da Tur Assist tarafından desteklenen Tesisat Blogumuza geri dönebilirsiniz.