Sifon Arızaları Nasıl Onarılır?

Sifon Arızaları Nasıl Giderilir?

Sifon içerisinde bulunan su haznesi, kendi içerisinde su toplayarak giderden sifona doğru gelen kötü kokuların ortama yayılmasını engeller. Ancak kimi durumlarda atık su içerisinde asılı kalan katı maddeler sifon boru ve hazne kısmına yapışır. Bu yapışmalar zamanla sifonun arızalanmasına ve işlevini yerine getirememesine yol açar.

Sifon arızalarının onarımı

1 . Sifonun temizlenmesi

Sifon içerisine atılan yağ, kıl, yemek artıkları gibi maddeler yüzünden sifon bir süre sonra kirlenir ya da tıkanır. Busıfon arızaları tıkanmaların büyük arızalara yol açmaması için sifonun kullanım sıklığına bağlı olarak belirli aralıklar ile temizlenmesi gerekir. Sifon sökülerek ya da sökülmeden olacak şekilde iki farkı yöntemle temizlenebilir. Eğer sifonun sökülmeden temizlenmesi isteniyorsa yağ ve kireç çözücü gibi kimyasal maddeler yardımı ile temizlenmesi gerekir. Bu tip maddeler sifona dökülerek sifon içerisinde oluşan tıkanıklıkların açılmasına yardımcı olacaktır. Eğer tıkanıklık açılmıyorsa sifona bir hortum ile tazyikli su vermek de sifonu temizlemeye ya da tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir.

Sifon sökülmeden kullanılan yöntemlerin başarısız olduğu noktada sifonun sökülerek temizlenmesi ve tıkanıklığın giderilmesi gerekir. Sifonlar çeşitlerine uygun olarak ek yerleri sökülerek temizlenebilir. Eğer gerekli ise sifonun tamamı, montaj vidası sökülerek yerinde çıkartılır ve temizliği yapılarak tekrar yerine takılır.

2 . Bağlantıların kontrolü

Sifon arızalarını onarmanın bir diğer yolu da bağlantı kontrolü yapmaktır. Sifonlar kimi zaman bağlantı yerlerinden arıza meydana getirebilirler. Bağlantı yerlerinde bulunan contalar, vida ve rakorlar sifonlarda en çok arızaya yol açan ve en fazla su sızıntısı yaratan yerlerdir. Bu yüzden bu bölgeler kontrol edilerek arızanın nereden kaynaklandığı bulunmalı ve onarımı yapılmalıdır. Eğer vitrifiye malzemelerin alt kısımlarında ve bina döşemelerinde su sızıntısı varsa yine sifon bağlantı yerlerini kontrol etmek faydalı olacaktır.

3 . Çatlak kontrolü

Eğer sifon malzemesi plastikse zaman içerisinde sıcak su dökülmesi, donma ya da darbe gibi sebeplerden dolayı sifon çatlama yapabilir. Eğer sifonun bulunduğu ortamda su sızıntısı gözleniyorsa sifonun etrafı kuru bir bezle silinmeli ve sifon gövdesinde çatlak olup olmadığı el ve göz ile kontrol edilmelidir. Kontrol sonrası çatlak tespit edilirse sifonun değiştirilmesi gerekir.

Tur Assist Su Tesisatı ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Evlerdeki su tesisatları, kullanıma uygun temiz suyun musluklara gelmesini sağlayan temiz su tesisatları ve atık suların kanalizasyona ulaşmasını sağlayan kirli su tesisatlarından oluşur. Gerek eski gerek yeni evlerde sık sık tesisat arızaları ile karşılaşırız.

Pis su tesisatında görülen arızaların başında yanlış kullanım sonucu oluşan tıkanıklıklar gelir. Tıkanıklığı açmak için bilinçsizce kullanılan kimyasal maddeler, tesisatta delinme gibi ikincil sorunlara da yol açabilmektedir. Sadece kullanıcı hatası nedeniyle değil, boruların çürümesi, tesisatta yanlış malzeme kullanılması, kötü işçilik gibi farklı nedenlerle de sık sık atık su tesisat sorunları oluşur.

” Musluk Nasıl Seçilir?” hakkında da bilgi alabilir ya da Su Tesisatı kategorimize geri dönebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button