Kalorifer Peteği Monte Ederken Nelere Dikkat Edilmeli

kalorıfer petegı

Arızalı parçaların değiştirilmesi ve dilim eklenmesi ya da radyatörün dilimlenebilmesi sürecinde dökme dilimli ısıtıcılar sayesinde oldukça avantaj sağlayan ısıtıcı türleri arasındadır. Dökme dilimlerin işçiliği zor, montaj süresi uzun olsa da radyatör türlerine göre kıyasla daha dayanıklı ve uzun ömürlü kullanıma sahiptirler. Estetik görünümlü, işçiliği kolay ve montaj süresi kısa kısa olan panel radyatörler ise günümüzde en çok tercih edilen ısıtıcı türleri arasında yer almaktadırlar. Asma işlemi görevini gerçekleştirirken bazı noktalara dikkat etmek bu tür ısıtıcıların daha doğru ve daha verimli çalışmalarına olanak sağlayacaktır.

Kalorifer peteği monte ederken dikkat edilmesi gereken noktalar

• Radyatörün duvar ile arasında olması gereken mesafe en az 40 mm olmalıdır. Radyatörün yerden yüksekliği ise en az 70 mm olmalıdır. Bu oran genelde 100 mm civarındadır.
• Isıtıcılar pencere altına yerleştirilmelidir.
• Isıtıcıların kesinlikle alttan gidiş ve üstten dönüş olarak bağlanmaması gerekir.
• Dökme dilimli radyatörlerde konsollar, dilim aralarının 6 mm olduğu göz önünde bulundurularak delinmelidir.
• Radyatör giriş ve çıkışlarına vana yerleştirilmelidir.
• Radyatörün üst bağlantı ağzına mutlaka hava alma purjörü konulmalıdır.
• Branşman borularında gidiş ve dönüş branşman eğimleri verilmeli ve borular 250 mm’den az 1500 mm’den fazla olmamalıdır.
• Eğer radyatör 1,6 metreden uzunsa farklı taraflardan çapraz bağlanmalıdır. Bu şekilde bağlandığında kombi pompası radyatör içi sirkülasyonu tam yapabilir ve radyatörden tam ısıl verim alınabilir.

Kalorifer peteği asma işlemi

Öncelikle radyatör konsolu ya da askı köşebendi duvara monte edilerek ısıtıcının yeri hazırlanmalıdır, eğer panel radyatör monte edilecek ise üretici firma kataloğunda yer alan talimatlara uygun ya da metre ile ölçülerek montaj gerçekleştirilmelidir.

Radyatörü asma aşaması oldukça dikkat gerektirir, işlem esnasında el kesilmesi ya da radyatörün ayağa düşmesi sebebiyle oluşabilecek kazalara dikkat edilmesi önemlidir. Dökme dilimli radyatör konsolu ve kelepçeyi monte edildikten sonra betonun kuruması için en az 1 gün beklenmesi uygun olacaktır. Eğer kuruma süresine mutabık kalınmazsa radyatör monte edildiği yere tutunamaz ve düşebilir.

Kalorifer peteklerinin montajı

Isıtıcıların montaj işlemini gerçekleştirirken olduğu gibi kullanım esnasında da bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Örneğin kalorifer peteklerinin üstü hiçbir şekilde örtülmemeli, ısıtıcıların önü herhangi bir eşya ya da mobilya ile kapatılmamalıdır. Bu tip durumlar peteklerde verim kaybı yaşanmasına yol açar.
Isıtıcıların montajı yapılmadan önce montajın sağlam olabilmesi için montajda kullanılacak takımların oluşturulması gerekir. Mala, kova, çimento, kum gibi malzemeler ile sağlam bir harç yapılmalı ve ısıtıcı bu harç ile montaj edilmelidir.

Tur Assist Doğalgaz Tesisatı ekipleri tüm Türkiye’de 7/24 hizmetinizde!

Günümüzde ısınmak için yaygın olarak kullanılan doğal gaz tesisatlarında oluşabilecek arızaların konunun uzmanları tarafından onarılması gerekir. Çünkü doğal gaz oluşabilecek kaçak veya diğer gaz problemlerinde direkt can güvenliğini riske atabilecek bir yakıt türüdür.

Dilerseniz, Doğalgaz tesisatı kategorimize geri dönebilir ya da Kalorifer Peteği Nasıl Monte Edilir hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button